Logistiek Medewerker

Vanaf het cursusjaar 2011-2012 werken wij als enige opleider in de regio Brabant nauw samen met de Wagner Group/Bedrijfskunde en Logistiek uit Groningen. Deze samenwerking bestaat o.a. uit het in licentie betrekken en gebruiken van het lesmateriaal en de opleidingsprogramma’s van deze collega particuliere instelling.

De opleiding Logistiek  Medewerker  (vergelijkbaar met mbo-3 niveau) is een kennismaking met het organiseren van de goederenstroombeweging. De deelnemer leert op elementair niveau de logistieke bedrijfsfunctie kennen en de samenhang tussen inkoop, productie, opslag en transport.

Deze opleiding wordt gekenmerkt door de sterke praktijkgerichtheid. De bijeenkomsten zijn afwisselend en uitdagend van opbouw, waarin veel aandacht wordt besteed aan de koppeling tussen theorie en praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werkt u aan enkele opdrachten in uw eigen praktijkomgeving. De docent, die zelf affiniteit heeft binnen deze werkomgeving, zal u daarbij begeleiden.

Voor wie is deze opleiding bedoeld

Deze opleiding/module is ontwikkeld voor operationeel medewerkers in de productie, het magazijn of een aanverwante discipline die hun kennis wensen te verbreden. Het behalen van het certificaat Logistiek Medewerker  vormt een perfecte  aansluiting op de opleiding European Logistician Junior (EJ Log) opleiding.

Download hier het inschrijfformulier Inschrijfformulier Logistieke opleidingen

Niveau van de opleiding 

Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met Mbo 3/4.

Gewenste vooropleiding

Deze opleiding/module sluit aan op lbo+ werk- en denkniveau. Enige ervaring binnen het vakgebied logistiek is gewenst.

Opleidingsduur 

12 lesavonden.

Lesavond en -tijden 

Maandagavond van 18.30  tot 21.15 uur inclusief een pauze van 15 minuten.

Startdatum 

Op aanvraag en/of overleg.

Studielast:

Circa 5 à 8 klokuren per week.

Kosten van de opleiding

Lesgeld € 800,–

Boekengeld 

Circa € 250,- voor de lesmap van de Wagner Group Groningen plus de kosten voor een eventueel bijbehorend boek.

Afsluiting met Verklaring 

Het examen Logistiek Medewerker wordt afgenomen door Veldhoven Educatief en bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een verklaring afgegeven door Veldhoven Educatief.

Opleidingen gaan alleen door bij voldoende inschrijvingen