Telefoniste / Receptioniste

Als Telefoniste/Receptioniste bent u letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van het bedrijf waarvoor u werkt. U staat klanten en bezoekers mondeling en telefonisch te woord en u verricht voorkomende administratieve werkzaamheden.

Deze cursus is bedoeld voor aankomende telefonistes/receptionistes die deze werkzaamheden (willen gaan) uitvoeren zonder daarvoor een opleiding genoten te hebben. De opleiding Telefoniste/Receptioniste is uitermate geschikt als vooropleiding voor de opleiding Administratief Medewerker. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur van de opleiding

Wekelijks een vast lesmoment. Maximaal 9 lessen per module gevolgd door een examen. Per les worden twee modulen verzorgd. Zijn er minder dan 4 deelnemers, dan wordt er een aangepast rooster gevolgd. Dit wordt vooraf met de deelnemers besproken en mede door de cursist bepaald.

Niveau

De opleiding is vergelijkbaar met Mbo-niveau 2.

Zelfstudie

Circa 5 – 6 klokuren per lesweek. Dit is echter een gemiddelde en is afhankelijk van uw vooropleiding en/of uw werkervaring.

Cursusinhoud

De opleiding Telefoniste/Receptioniste bestaat uit de volgende modules:

Als u bijvoorbeeld op Telefoneren klikt, kunt u zien wat de inhoud van de betreffende module is.

Vrijstelling

U  kunt een vrijstelling aanvragen voor modulen waarvoor u al voldoende vooropleiding heeft. Neemt u hierover contact op met de directie.
Als u in het verleden voor bepaalde modulen al een certificaat heeft behaald, dan kan dat eventueel vrijstellend zijn.

Diploma / certificaat

Alle modulen worden afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een certificaat. De certificaten voor de 4 modulen geven recht op het diploma Telefoniste/Receptioniste.

Indien u geen voldoende resultaat heeft behaald, kunt u in overleg met de directie een herkansing plannen.

Prijzen

Overzicht van de kosten >

Startdata en locaties

Overzicht van leslocaties met startdata >

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Download dan het Inschrijfformulier Kantooropleidingen en stuur het ons toe. U ontvangt een email als het inschrijfformulier is ontvangen.

Wilt u graag eerst wat meer informatie of een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek voor uw studiemogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op >