Financieel Administratief Medewerker

De opleiding Financieel Administratief Medewerker is een praktische, functiegerichte opleiding voor financieel-administratieve kantoorfuncties.

Het praktische niveau van de opleiding is hoog. Je leert een zelfstandige boekhouding te voeren voor een klein bedrijf.

Bovendien kun je deze boekhouding voeren op de computer, waarbij ook de inrichting van de administratie en het genereren van rapporten bekend is. Je bent eveneens inzetbaar in assistent-functies op financiële afdelingen (medewerker debiteurenbeheer, medewerker crediteurenadministratie, enz.).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist, hoewel een minimale vooropleiding op MAVO-/VMBO-niveau aan te bevelen is.

Duur van de opleiding

Wekelijks een vast lesmoment. Maximaal 9 lessen per module gevolgd door een examen. Per les worden twee modulen verzorgd. Zijn er minder dan 4 deelnemers, dan wordt er een aangepast rooster gevolgd. Dit wordt vooraf met de deelnemers besproken en mede door de cursist bepaald.

Zelfstudie

Circa 6 -8 klokuren per lesweek. Dit is echter een gemiddelde en is mede afhankelijk van uw vooropleiding en/of uw werkervaring.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met Mbo-niveau 3.

Diploma / certificaat

Elke module wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een certificaat. De certificaten voor de 8 modules geven recht op het  diploma Financieel Administratief Medewerker.

Indien u geen voldoende resultaat heeft behaald, kunt u in overleg met de directie een herkansing plannen.

Vrijstellingen

U  kunt een vrijstelling aanvragen voor modulen waarvoor u al voldoende vooropleiding heeft. Neemt u hierover contact op met de directie.
Als u in het verleden voor bepaalde modulen al een certificaat heeft behaald, dan kan dat eventueel vrijstellend zijn.

Cursusinhoud

De opleiding Financieel Medewerker bestaat uit de volgende modules:

Als u bijvoorbeeld op Telefoneren klikt,  kunt u zien wat de inhoud van de betreffende module is. Als u vervolgens weer op de pijl (<–) linksboven in het scherm klikt, gaat u weer terug naar de site van Veldhoven Educatief.

 

Prijzen

Overzicht van de kosten >

Startdata en locaties

Overzicht van leslocaties met startdata >

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding? Download dan het Inschrijfformulier Kantooropleidingen en stuur het ons toe. U ontvangt een email als het inschrijfformulier is ontvangen.

Wilt u graag eerst wat meer informatie of een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek voor uw studiemogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op >